Европейски опит за учители от ФСГ „Васил Левски“

Четирима представители на Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“ – град Добрич, приключиха своите обучения по програмата Еразъм+. Мобилностите са финансирани по проект „Три стъпки към по-качествено професионално образование“, договор номер:  2018-1-BG01-KA101-047253 на Програма „ЕРАЗЪМ+”, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, сектор „Училищно образование“. Двуседмичното обучение в две различни направления беше организирано перфектно от  организацията English Matters и се проведе в Тринити Колидж, Дъблин, Ирландия.

Снежина Вутова и Хрисимира Костадинова, учители по английски език, се включиха в структуриран курс „Съдържателно езиково интегрирано обучение“, а в курс на тема „ИКТ за обучение“ се обучиха инж. Ангел Христов – директор на гимназията, и Милена Николова – ръководител на направление ИКТ.  Интензивната програма на курсовете включваше ежедневно обучение в 3 модула по 2 учебни часа и приключваше в 15:00 часа.  Всички участници бяха разпределени в интернационални групи за индивидуална работа с цел обмяна на опит и повишаване на езиковите компетенции на участниците. След приключване на учебните часове преподавателите разработваха самостоятелно продукти, които в края на обучението си представиха по работни групи. Всички участници от ФСГ „Васил Левски“ са получили своите сертификати за 60 часа обучение с оценка: Отличен.

„Обучението ни беше на високо европейско ниво в Тринити колидж, Дъблин, който е създаден през 1592 година. Въпреки натоварената учебна програма успяхме да се докоснем  и до историята, културата, бита и красотата на Ирландия.  Посетихме библиотеката в колежа, създадена преди 300г.,  където се съхранява книгата „Book of Kells“, за която се предполага, че е създадена през 800 г. сл. хр. През почивните дни беше организирана образователна екскурзия до Килкени и Глендалоу. Успяхме да видим и голяма част от замъците, паметниците, музеите, парковете и разбира се, пъбовете в тази очарователна страна.“, споделиха участниците в мобилността.

Тепърва предстоят мероприятия за споделяне на опита, придобит от обученията. През есента ще бъдат направени обучения на колеги и открити уроци. Вече е започнала работа по създаването на блог с информация за научените програми за обучение и тяхното използване в час чрез практическо им приложение.

През месец ноември още двама преподаватели от ФСГ ще бъдат обучени в 7-дневен курс в Сплит, Хърватска на тема „Творчество в класната стая и различни начини за представяне му“.

Милена Николова, Снежина Вутова, Ангел Христов и Хрисимира Костадинова от ФСГ със своите сертификати за преминато обучение

Част от българска група, участвали в различните обучения в Тринити Колидж в периода 23.07.2018 – 03.08.2018

          

В Кампуса пред общежието

Представяне на група А1, в която участваше инж. Ангел Христов

Представяне на проектът на група А4 с участник от ФСГ – Милена Николова

Представяне на проекта на Снежина Вутова и Хрисимира Костадинова

Заключителна снимка от представяне на всички европейски участници в програмата

Библиотеката в Тринити Колидж, която е на 300 години и има повече от 200 000 книги

Вашият коментар