Отбор от ФСГ „Васил Левски“ спечели наградата на Ректора

В Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов на 7 и 8 декември се проведе шестото национално състезание по „Банкиране, финансиране и бюджетиране“. Организатори на мащабния форума бяха катедра „Финанси и кредит“ и Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността при СА „Д. А. Ценов“.

В състезанието се включиха 110 средношколци, 30 студенти-ментори и 20 учители и директори, придружаващи училищните отбори. Участниците са представители на 17 училища от 15 града, сред които бяха Добрич (Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“), Русе (СУ за европейски езици „Свети Константин-Кирил Философ“), София (Национална финансово-стопанска гимназия), Пловдив (Национална търговска гимназия), Професионална гимназия по икономика „Рачо Стоянов“), Габрово (Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов”), Свищов (Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов”) и други.

Регламентът на състезанието изискваше учениците да представляват собственото си училище. Сформираните отбори бяха 28, разпределени на случаен принцип в шест направления, носещи имената на търговските банки-партньори на състезанието: Банка Пиреос, Банка ДСК, УниКредит Булбанк, Общинска банка, Райфайзенбанк и Пощенска банка.

На първият етап, след представянето на отборите във всяко направление, компетентното жури (състоящо се от представител на търговската банка-партньор и преподаватели от катедра „Финанси и кредит“), определиха най-добре представилия се отбор. За финал се класираха два от нашите отбори.

В началото на втория ден от състезанието класираните шест отбора изтеглиха жребий и представиха своите бизнес проекти пред жури . На база защитата на бизнес проектите, техните кредитни обосновки и отговори на въпроси наградата на Ректора на СА „Д. А. Ценов” взе отбора от Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“, гр. Добрич, в състав от: Томислава Иванова Ковачева, Жулиета Калоянова Русева и Веселин Иванов Василев от XII a клас, Даниел Георгиев Димитров от 12 б клас, с ментор студентската Тансу Сали (спец. „Финанси”. Печелившият проект е т. нар. „Пчелна стая“, служеща за профилактика на дихателната система и изработка и продажба на множество продукти на пчелна основа. Наградата за регионална идентичност на Застрахователно дружество „Бул Инс“ АД от 800 лв. взе отбора от Професионалната държавна търговска гимназия „Д. Хадживасилев“, гр. Свищов. Голямата награда на Банка Пиреос България в размер на 1000 лв. взе отбора от Средното училище за европейски езици „Свети Константин-Кирил Философ“, гр. Русе.

Поздравления за труда на учениците, които се готвиха усилено за състезанието и за г-жа Миглена Стефанова.

Пожелаваме им нови успехи и занапред!

1 thought on “Отбор от ФСГ „Васил Левски“ спечели наградата на Ректора

  1. Поздравления за учениците и за учителката Миглена Стефанова, която не познава загуба от всички състезания през последните 5 или може би 6 години! Отново показахте, че във ФСГ обучението е на високо ниво. Горд съм, че любимото ми училище продължава да жъне успехи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *