Юбилеен концерт по повод 70- годишнината от създаването на Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“, гр.Добр

По повод 70 – годишния юбилей на ФСГ „Васил Левски“ гр. Добрич, на 7.05.2019г. в голямата зала на ДТ „Йордан Йовков“ беше представен празничен концерт –спектакъл.

Водещи на събитието бяха абитуриентите Гергана Кадикянова от 12д клас и Даниел Димитров от 12б клас.

Гости, родители, настоящи и бивши учители от гимназията, ученици от различни випуски, станаха свидетели на великолепните професионални изпълнения на нашите възпитаници и на гостите от танцов ансамбъл „Добруджа“, с ръководител Стоян Господинов и на ръководеното от Гергана Пейчева студио за съвременни танци „Палитра“ към Арт център „Палитра“.

Начало на официалната част на концерта даде тържественото посрещане на знамето на гимназията, а залата стана на крака, когато прозвуча „Многая лета“. Директорът на Финансово-стопанска гимназия инж. Ангел Христов връчи юбилейни плакети на господин Неделчо Недев, госпожа Цонка Арнаудова и на господин Александър Денчев-бивши директори на училището.

Презентация, подготвена от госпожа Димитричка Порязова, съпътстваше разказа за първите години на новосъздадения Икономически техникум.

Талантливи, уверени, с приповдигнато настроение за всички гости пяха Елеонора Светославова от 12в клас, Ивон Живкова и Натали Георгиева от 8в клас, Габриела Дръдалова от 10б клас, Петър Стоянов и Мартина Георгиева от 8г клас. Вълнуващо и емоционално Георги Стоянов от 12  а клас изпълни стихотворението „ Духът на Апостола“. За гостите ни танцуваха и нашите момичета от формация „Хоп-троп“, с ръководител Йоана Койчева, чухме и изпълнение на руски песни.

На финала бийтбокс- изпълнението на Галин Ненов, бивш възпитаник на гимназията, накара и участници и зрители да затанцуват право хоро под звуците на гайда.

За цялостното представяне, сценарий, подготовка, реализация благодарим на госпожа Даниела Димитрова, госпожа Елика Димитрова, господин Генчо Цветков.

Вечерта приключи с добро настроение и оптимизъм за бъдещето на нашето училище.

 

Вашият коментар