Посрещнахме гости от Литва, Португалия и Полша по проект КА201 на Еразъм+

Нашето училище посрещна 23 ученици и преподаватели от Литва, Португалия и Полша по проект „Google инструменти и мобилни приложения за обучение” по програма Еразъм+.
Темата на едноседмичното посещение на учениците от трите държави беше „Математика, приложения за обучение по математика и управление на класна стая”.

Основната цел на проекта е да привлече вниманието на учениците към новите технологии и новите мобилни приложения, които да бъдат използвани в обучението и така този процес да стане по-привлекателен и интересен за тях.

Това е втората среща по проекта, като първата се е състояла в Полша през месец март. Там младежите от Добрич са се запознаха с нови програми за създаване на презентации, алтернативни на тези, с които работят. „Темата на срещата ни в Полша беше „Обучение на Powtoon”.

„Много съм доволна, изключително се радвам, че отидох и се запознах с тези хора и очаквам да ги видя отново”, сподели ученичката Зеррин Кемал.

Освен с иновациите в обучението по математика гостите ни се запознаха  и с културата и традициите на нашата страна и красотата и природата на Добруджа. Така бяхме направили програмата, че да имаме един ден обучение, един ден културна програма.  Едноседмичното посещение на чуждестранните ученици и техните преподаватели  започна с посещение в музея в „Стария Добрич”, след което младежите са бяха на гости на  ансамбъл „Добруджа”, където останаха много впечатлени от танцово, музикално и певческо изкуство.

Преведохме посещения с учебна цел до Варна, Каликра и Балчик. Учениците участваха в работилници по различни мобилни приложения и в работни групи представиха своите резултати.

Имаше и урок по народни танци с Мая Бърдарова, като част от учениците и учителите от Полша, Португалия и Литва бяха облечени в народни носии. Успяха  да научат някои от красивите народни хора и бяха завладяни от културата и бита на българите.

Прощалната вечер проведохме в Ганвие КК Албена, където всички танцувахме български гора и раздадохме сертификатите.

Снимка на Erasmus 2018 Google tools and Mobile apps.

Снимка на Erasmus 2018 Google tools and Mobile apps.

Снимка на Erasmus 2018 Google tools and Mobile apps.

 

Снимка на Erasmus 2018 Google tools and Mobile apps.

Снимка на Erasmus 2018 Google tools and Mobile apps.

Снимка на Erasmus 2018 Google tools and Mobile apps.

Ето какво споделиха и гостите:

„Това е първото ми посещение в град Добрич и наистина съм много впечатлена и не само аз, а и целия ми екип. Много ме впечатлиха вашият парк и розите, но най-важното нещо, което ни впечатли са хората, тяхното гостоприемство. Освен слънцето, което е невероятно във вашата държава, другото, което много ни стопли са хората, които също са толкова слънчеви, много приятни и много дружелюбни, сподели преподавателят по английски от град Шауляй в Литва Зулфия Гузиене. „Това са първите ни стъпки в това училище и ни направи впечатление как ни посрещнаха с хляб и сол, което ние в Литва също правим, това наистина много ни впечатли”, допълни тя.

„Харесвам този град, много е красив и е много зелен и хората тук са изключително учтиви”, сподели шестнадесетгодишния Бернардо от Португалия.

„Много ме впечатли това, че тук всичко е много близо и можеш да се придвижваш пеша. Това е чудесно! В Португалия ходим на училище с кола и където и да отидеш ти трябва кола, каза Марта. Тя сподели, че би искала отново да посети България, защото тук е доста по-различно от Португалия и отново ще си прекара добре.

Вашият коментар