Международна практика за учениците от ФСГ „Васил Левски”

От 1.09 до 14.09.2019г. две групи от ученици от 11-тите класове на ФСГ провеждат лятната си практика в международна среда. Първата група се състои от 10 ученици от  11А и 11В и класове и те ще работят две седмици в различни фирми в град Дъблин, Ирландия. Втората група също от 10 ученици е подбрана измежду  11Б и 11Г класове и участва в практически курс на английски език на тема „Създаване и управление на фирма”, който се провежда в град Валенсия, Испания. Работните места в Дъблин са осигурени от ADC College, а обучението във Валенсия от фирма Esmovia. Двете групи са придружени от общо четирима учители по професионална подготовка в гимназията. Основни задачи, които учениците ще изпълняват са: канцеларска работа, въвеждане и създаване на документи, актуализиране на бази от данни, организиране на срещи и др.

Дейностите, които се провеждат в чужбина са част от изпълнението на проект  2019-1-BG01-KA101-062172 „Бизнес и професионални умения за млади български икономисти“, който  е финансиран по Програма „Еразъм+“, КД1 – Образователна мобилност за граждани, КД102 – Мобилност на обучаеми и персонал в сектор „Професионално образование“. Проектът е мобилност на ученици и учители в областта на ПОО. Той е с продължителност една година (до 31.05.2020г.)  и главната цел е интернационализация и модернизация на гимназията, като учениците ще подобрят езиковите си умения, ще имат възможност за самостоятелна работа в чуждоезикова работна среда и ще развивият умения за креативно мислене при решаване на конкретен проблем. Координатор на проекта е Милена Николова.

ФСГ „Васил Левски” град Добрич ще продължава да стимулира международната мобилност за своите ученици и преподаватели, като се стреми да разширява и затвърждава международното си сътрудничество с европейски и международни институции.

 

Вашият коментар