Умения и знания без граници

На 11 октомври 2019г. във ФСГ „Васил Левски” бе проведено събитието под надслов  „Умения и знания без граници“. То продължи повече от 4 часа и беше организирано  във връзка с инициативата „Дни Еразъм“ (ErasmusDays), която цели да отбележи огромното положително въздействие на Програма „Еразъм+”. В него се включиха около 50 ученици и 15 учители.

В началото бенефициентите по проект „Бизнес и професионални умения за млади български икономисти”по КД1, които бяха на международна практика в градовете Дъблин и Валенсия за период от две седмици от 1 до 15 септември 2019г., представиха  презентации за участието, обучението, знанията и уменията, които са придобили. Учениците от 11-те класове им задаваха въпроси, тъй като те се вълнуват евентуално тяхно участие по нов проект по КА102 през следващата учебна година.

Голяма част и от учителите, също споделиха опит и умения, които са придобили по време на обученията, посещенията и практиката по различните ключови дейности, в които са участвали, чрез представяне на презентации на тема „Моето приключение с Еразъм+“.

Екипите от ученици от 9, 10 и 11 класове разказаха как са се чувствали като участници в мобилност в проекти по Еразъм+ и какво въздействие е имало върху тях. Томислав и Анджей  прочетоха своите есета, които написаха след завръщането си от мобилността. Мелиса и Зеррин представиха презентацията си от Полша, а Мира, Сесилия и Невена – презентация от Литва.

В края на събитието координаторите анонсираха и новите 3 проекта по КА229, които нашето училище стартира от 1.09.2019г. до 31.08.2021г и вече има сключени договори с Националната агенция – ЦРЧР.

Тримата координатори, които ще работят по проектите, които бяха представени пред учениците и колектива на ФСГ са:

  • Минка Господинова – координатор на „Together against discrimination“
  • Снежина Вутова – координатор на „Save our Seas“
  • Милена Николова – координатор на „Scientific Concepts In The Production Of Sustainable Energy“

Бяха изготвени табла, брошури и рекламни материали. Участниците попълниха анкета, която ще бъде обобщена и анализирана от екипите, които работят по различните проекти във ФСГ.

Всички бенефициенти изразиха своята огромна благодарност на Програма „Еразъм +“, която е доказала изключителния си успех през годините, предоставяйки на милиони млади хора и на тях възможността да пътуват  и да разширят мирогледа си, да обогатят знанията си и да се докоснат до многообразието от култури в Европейския съюз.

https://www.erasmusdays.eu/event/

Вашият коментар