Иновационен лагер за млади предприемачи

Ученици от Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“ участваха в иновационен лагер по покана на ЧПГТП „Райко Цончев“ град Добрич и Джуниър Ачийвмънт България. Интензивният уъркшоп на английски език бе организиран за младежи на възраст от 15 до 19-годишна възраст в рамките на Световната седмица на предприемачеството, която тази година се проведе от 12 до 19 ноември.

В началото на събитието средношколците се запознаха с двама от основателите на Еко селище „Доброжънци“, които споделиха своя житейски и професионален опит и обясниха принципите на социалното предприемачество.

Участниците имаха възможността да се срещнат и с един креативен млад предприемач, който облича идеите си в дрехи – Радослав Колчев. Той призова младежите да не се страхуват да направят първата си крачка, защото „не е важно колко грешим, важно е следващият път да грешим по-добре“.

Разделени на 11 отбора с по 5 участници, учениците от 5 добрички гимназии – ЧПГТП „Райко Цончев“, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ФСГ „Васил Левски“, ПГ по туризъм „П. К. Яворов“ и ЕГ „Гео Милев“, трябваше да разискват конкретно бизнес предизвикателство и да генерират идеи за разрешаване на поставения им казус: „Как да помогнат на безработните младежи да си намерят работа по специалността“.

Най-иновативните при разработване на бизнес идеята и убедителни в представянето си отборно бяха наградени:

Първо място заеха отбор №6, в който участва Даниел Георгиев Димитров от XII б клас, на второ място бе отбор №10 с представител Дарина Владимирова Вълчева от XII б клас и на трето място бе отбор №1, в който взеха участие Кристина Димитрова Стоилова и Александър Владимиров Владимиров от XII д клас.

Благодарим и на останалите ученици от ФСГ „Васил Левски“: Гергана Кадикянова – XII д, Ивелин Йорданов Стефанов – XI б, Георги Росенов Енчев – XI б, Виктория Владимирова Баева – XII б, Денис Нурал Капитанов – XII б, Нурел Юджер Назми – XII б и Християна Христова Илиева – XII б клас, които с лекота се включиха в презентирането на отборните идеи и достойно представиха гимназията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *