Участие на наши ученици в мобилност по Еразъм+ в Полша

Приключи първата учебна мобилност  в град Слупск, Полша по проект „The use of Google Tools and Mobile Apps in the Teaching-learning Process“ („Използване но Гугъл инструменти и мобилни приложения в учебния процес“) на програма Еразъм+. Тя се проведе от 24 до 29 март 2019г. и участници в нея бяха петима ученици и двама преподаватели от Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“ – град Добрич. Темата на мобилността беше “Използване на софтуер за създаване на забавни уроци по предмети, където се изучават обичаи и традиции“.

Сияна Минчева и Анджей Чуба от 9 Г клас, Зеррин Кемал, Нели Николова и Мелиса Мустафа  от 10Б клас, заедно с учениците от Полша, Литва и Португалия работиха по групи, разучиха програмата Powtoon (програма за  видеоклипове и презентации) и като краен продукт създадоха видео за престоя си в Полша. В различните дейности по време на обучението се включиха  като наставници Милена Николова – координатор на проекта и Марияна Огнева – учител по математика.

Домакините от полското частно училище бяха подготвили интензивна и разнообразна петдневна учебна и културна  програма, която включваше още участия в открити уроци, използване на мобилни приложения в обучението, спортни дейности, пътуване до на градовете Устка и Гданск, посещения на музеи и забележителности, забавни игри, участие в ученическа борса и др. След завръщането си учениците ще демонстрират наученото пред своите съученици.  Учителите имаха възможност да обменят добри практики, методи на преподаване и да подобрят своите дигитални умения. Учениците успяха да създадат положителна атмосфера и много нови приятелства. Тe се сближиха толкова много, че с нетърпение очакват и се надяват да видят своите чуждестранни приятели отново. Със сигурност тази седмица ще остане незабравима за тях и дълго ще споделят своите преживявания и  емоции.

От 17 до 21 юни ФСГ „Васил Левски“ ще бъде домакин на втората учебна мобилност на тема: “Използване на онлайн инструменти за управление на класна стая и създаване на тестове по математика“.  По време на нея ще бъдат обучени около 20 ученици и 8 учители. Проектът е финансиран по  Програма „ЕРАЗЪМ+”, Ключова дейност 2 „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики“, сектор „Училищно образование“ (КА201). Проектните дейности ще приключат на 30.09.2020г.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *