Проект ,,Въвличане на младежки лидери и учители в борбата с антициганизма в България“

Финансово–стопанска гимназия ,,Васил Левски‘‘ гр. Добрич се включи в Проект „Въвличане на младежки лидери и учители в борбата с антициганизма в България“. Събитието се състоя на 01. 12. 2017г. във физкултурния салон на училището.

Учениците се разделиха на два спорта по интереси. Едната група от ученици играха приятелски волейболен мач, а другата група играха народни танци. Бяха поканени учители и родители.  Като общ брой участници на събитието бяха около 50 ученици (14-19 годишни), в това число влизат и ученици-роми. За публика бяха дошли ученици от училището, учители и родители, които следяха с интерес събитието. Някои от тях изказаха мнение, че съвместната и добрата екипна работа винаги води до положителни резултати. Събитието продължи повече от 2 часа и в края всички участници бяха поканени на почерпка за доброто представяне.

От получените средства от Фондация ,,Работилница за граждански права‘‘ , бяха закупени тениски за участниците, волейболни топки, тонколона за танцуващите ученици и почерпката предназначена за учениците, включили се в събитието. Всички участници бяха доволни и изпълнени с положителни емоции.

Вашият коментар