Гости по проект „TOGETHER AGAINST DISCRIMINATION”

От 13 до 19 февруари, 2022г. Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“, гр. Добрич ще бъде домакин на третата среща на проект “TOGETHER AGAINST DISCRIMINATION” по програма Еразъм +.  В нея ще се включат присъствено 14 ученици и учители от училищата от Румъния и Турция, а партньорите от Испания и Италия ще участват виртуално.

Днес, 14.02.2022г., участниците бяха радушно посрещнати в училището с традиционната питка. През първия ден те бяха приветствани от г-жа Минка Господинова – директор на ФСГ и бяха представени всички училищата-участници в проекта. Следобед продължиха с обиколка из забележителностите на града. През цялата седмица програма ще бъде много натоварена и включва: обучение по народни танци, участие в дискусии, провеждане на анкети, благотворителна акция в църквата „Света Троица“, работилница и лекция със съдействието на Младежки център. В края на седмицата гостите ще посетят Балчик и Варна. Голямата част от активностите са свързани с темата на проекта „Заедно срещу дискриминацията“ и различни стратегии за превенция на насилието. Предвидени са и дейности, които целят да запознаят гостите отблизо с българската история, изкуство и  традиции.

Поради наложените ограничителни мерки за пътуване по време на Covid кризата, графикът на посещенията беше променян многократно, а срокът за изпълнение дейностите по проекта се удължи с една година. До момента са реализирани мобилностите в Турция и Испания, а последните две са в Румъния и Италия, които трябва да приключат до 31 август 2022г.